New York

Als gevolg van de aanhoudende zwakke dollar hebben grote reisorganisatoren New York in hun aanbod voor citytrips opgenomen. Een citytrip naar The Big Apple wordt hieree plots betaalbaar.

New York, dat symbool staat voor een smeltkroes van culturen en aparte districts, waar locals en reizigers van over de hele wereld de sfeer van het machtscentrum van de wereld komen opsnuiven. New York heeft veel te bieden, enkele must see's op een rijtje:

Times Square, the Statue of Liberty (het Vrijheidsbeeld), the Empire State Building, Central Park, Ellis Island, Riverside Church, Saint Patrick’s Cathedral, of flaneren langs Fifth Avenue en Rockefeller Center. Een cityguide is geen overbodige luxe, de meeste reisorganisaties bieden trips aan waarbij reeds vooraf de nodige boekingen en reservaties gebeuren.

Met Connections kan je bijvoorbeeld tot eind maart genieten van de “Big Apple Small Prices” – actie. Voor 512 euro per persoon vlieg je heen en terug, logies voor twee nachten in een tweepersoonskamer inbegrepen. In de prijs zit een handige buspass, een reisgids en een kortingskaart voor het shoppingpaleis Macy’s. Ook Neckermann en Jetair bieden arrangementen in verschillende prijscategoriën, een aanbod van 100 hotels en heel wat te boeken bezienswaardigheden. Denk hierbij aan een “Harlem Gospel Tour” of een “Sool, Food & Jazz” – arrangement. Met Jetair kan je vanaf 497 euro per persoon heen en terug vliegen. Een Neckermann Smart Deal kost 815 euro per persoon per pakket van vijf dagen en drie nachten. Hou er rekening mee dat de temperatuur gemiddeld pas vanaf eind maart boven de 10 graden uitkomt.