Barcelona

Een citytrip naar Barcelona, de welvarendste stad van Spanje, is de ideale korte trip. Barcelona ligt in het autonome Catalonië, met de meest dynamische bevolking van het Iberisch Schiereiland. Maak er kennis met de beroemde architectuur van kunstenaar-architect Gaudi, en breng een bezoekje aan Park Guell, Casa Batllo, Casa Mila, La Pedrera, en de Sagrade Familia, dat pas 120 jaar na zijn dood werd afgewerkt.

Eén van de bekendste en levendigste plaatsen in Barcelona is La Rambla met gezellige kraampjes en kiosken, straatartiesten en lokale kunstenaars. Op La Boquería, de overdekte plaatselijke markt kan je alle lokale specialiteiten zoals vis, vlees, fruit en groenten, en kleurrijke bloemen terugvinden. Ook voor de Catalanen is de Rambla de place-to-be om te praten en te winkelen.

Sport- en voetballiefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan het beroemde voetbalstadion van FC Barcelona, Camp Nou, met een capaciteit van 98.000 zitplaatsen. Of je kan het Olympisch stadion bezoeken dat gebouwd werd in 1929. Aan de andere kant ligt de haven met het nieuwe shoppingcenter Maremagnum.

Ook op gastronomisch vlak heeft Barcelona veel te bieden. De Catalaanse keuken heeft omvat veel meer dan de klassieke paella, tortilla’s en tapas. Ook de Spaanse Rioja wijn en de Cava zijn voor de inwendige mens een aanrader. Spanjaarden hebben een veel rijkere eetcultuur dan wij. Zo eten ze meestal twee maal per dag, rond 3 uur in de namiddag en rond 10 uur ’s avonds. Veel later dan wij gewoon zijn maar het is er natuurlijk ook heel wat warmer. Tijdens de siesta valt het openbaar leven volledig stil en geniet iedereen even van niets doen.